Skab effektivitet i kontrolrummet

Share article

Skab effektivitet i kontrolrummet med KVM-løsninger

Mængden af data er steget enormt meget de seneste år. Det er især tydeligt at mærke i virksomheder, hvor der bliver overvåget og kontrolleret hverdags- og krisesituationer i et kontrolrum. Her skal operatøren nu håndtere og styre mere information på kortere tid – uden at lave fejl.

Det kræver høj effektivitet og et strømlinet kontrolrum, hvor så få klik som muligt kan lede til en løsning på de udfordringer, der opstår på daglig basis.

Men hvordan kan det lade sig gøre i praksis?

Det gælder om at simplificere processerne – og her spiller KVM-løsninger blandt andet en stor rolle. Det vil vi gøre dig klogere på lige her. Bare følg med.

Derfor er et strømlinet miljø vigtigt

Vi kommer ikke udenom, at et strømlinet miljø er en af de vigtigste faktorer, når det gælder effektivitet i kontrolrummet. Det handler ikke kun om at sørge for, at der er ryddeligt, men også om at have den rette teknologi, der kan muliggøre det. Operatøren har brug for at kunne arbejde med øjeblikkelig og nem adgang til alle de digitale ressourcer.

Det nytter ikke noget, at der opstår fejl, fordi du ikke kan finde den rette knap eller information i kritiske situationer. Hvis din adgang til dataene er ustruktureret, og hver enkelt kilde har flere forskellige computere, mus og keyboards, kan du få problemer som:

  • overfyldte og rodede omgivelser
  • risiko for dårlig beslutningstagning
  • besværlig administrering af processer
  • generel ineffektivitet.

 

Hvis krisesituationer skal afværges så effektivt som muligt (som de jo helst skal i et kontrolrum), er det afgørende, at alt er strømlinet, og at teknologien spiller. Det kræver et klart og tydeligt brugerinterface, hvor alt ligger lige til højrebenet. Det er lige netop her, at KVM kommer ind i billedet.

Control room showroom Sweden TM Group. Weytec, Erich Keller, Video Walls, KVM

Hvad er KVM, og hvordan kan det øge effektiviteten?

Lad os først og fremmest slå fast, hvad KVM er, og hvordan det kan have en effekt på effektiviteten.

KVM er egentlig blot en forkortelse for keyboard, video og mus. En teknologi, hvor fokus er på at forenkle processer og data. Det er ikke en ny opfindelse, men fordi der er sket en enorm udvikling af computersystemer og IT-baserede processer, er kravet om nem og fleksibel adgang til data også steget.


Der er især 2 fordele ved KVM, som du får gavn af:

  • Computerne, som ofte findes under bordene, bliver med KVM-switches fjernet fra arbejdspladsen og bliver i stedet opbevaret i et dedikeret teknisk område. Det betyder mindre støj, rod og varme, som ellers ville komme fra computerne. Computerne er samtidig ikke i vejen for operatørernes daglige gang.
  • Den anden fordel – og måske vigtigste, når det gælder effektivitet – er, at KVM kan give en øget fleksibilitet. Ved hjælp af en KVM-switch får den enkelte operatør mulighed for at betjene flere processer samtidigt. Det betyder, at operatøren nemt kan skifte mellem computere og håndtere komplekse systemer med mange skærme med kun ét enkelt tastatur og mus.

Lynhurtigt overblik og adgang

Lad os dykke mere ned i punkt 2, da det er afgørende for effektiviteten:

I ældre kontrolrum består hver arbejdsstation ofte af ét keyboard og én mus til hver computer. Det vil sige flere computere, mus og keyboards i én stor pærevælling, som operatøren skal overskue og betjene på én gang. Det betyder desværre også, at når en alarm går af, eller der sker noget kritisk, bliver det svært at finde det, du skal bruge. Lige pludselig er den rette mus væk, eller du skal bruge mange klik på at finde den rette knap.

Det giver en stressfaktor, når du skal finde det rette udstyr og bruge tid på at vide, hvor keyboard og mus er. Med en KVM-switch kan du fikse det lige med det samme uden stress. Du kan for eksempel flytte musen, og musen vil tage over på den computer, hvor din cursor er. En helt automatisk og intuitiv proces, hvor operatøren kan kontrollere de komplekse multisource-systemer på den mest effektive måde.

KVM er altså en løsning, som er med til at sikre, at du har øjeblikkelig fokus, når der er brug for det. Det meste af tiden sker der ikke det store i kontrolrummet. Men når der så sker noget, er det kritisk, at du reagerer – og at du gør det hurtigt og effektivt.

Kort sagt: KVM tillader den rigtige systemtilgængelighed på det helt rigtige tidspunkt.

WEYTEC SmartTouch keyboard

Lad os tage et konkret eksempel

En opgave, der kan effektiviseres med KVM, kan eksempelvis være en port, som skal åbnes til en lastbil. I et ældre system skal du som operatør måske klikke ind i tre forskellige strukturer. Det kan ende med at blive 50 klik, der skal til for at komme ind til den specifikke port.

Med et KVM-system kan du opsætte en makro-key, som kræver ét klik, før porten åbner øjeblikkeligt. Det betyder, at du kan skræddersy de mest almindelige aktiviteter, så du ikke skal bruge tid og energi på at klikke dig igennem de forskellige strukturer.

Helt lavpraktisk betyder det, at du med KVM får:

  • skift på tværs af skærme

Hvis du skal skifte på tværs af skærme, er det ofte nok at flytte musen til skærmkanten. Så vil KVM-systemet intuitivt vide, at du vil over til den anden skærm, og systemet skifter derfor automatisk driftsfokus til skærmen ved siden af.

  • hurtigt skift mellem forskellige situationer

Her har du mulighed for lynhurtigt at skifte fra et scenario til et andet, alt efter hvem der har den rette adgang. Det betyder, at du kan skifte de specifikke opgaver ud fra en nattevagt til en dagvagt med et enkelt klik – eller hurtigt skifte til en nødsituationstilstand, hvis det er nødvendigt.

  • flytning af indhold

Denne funktion gør det muligt for en operatør at flytte sin skærms indhold til den store skærm- eller videovæg eller til en kollega, hvis man har brug for vedkommendes hjælp.

  • mulighed for remote arbejde.

Sidst, men ikke mindst, kan du med en KVM-switch få mulighed for at skabe forbindelse til andre kontrolrum off location. Det sikrer, at driften sker øjeblikkeligt – selv på tværs af flere forskellige kontrolrum.

Modern Control Room - TM Group - KVM- COntrol Room Furniture

Et ergonomisk designet operationscenter kan styrke koncentrationen og motivationen hos operatørerne og sørge for, at der ikke sker en begrænsning af funktionalitet. Så enkelt er det.

Få hjælp til at skabe højere effektivitet

Der er ingen tvivl om, at kontrolrum kan være komplekse setupper. KVM-løsninger forenkler al IT med ét keyboard og én mus, som kontrollerer en uendelig mængde af computere. Uden det kan de mange computere og keyboards skabe forvirring og fejl i stressede situationer.

Hos TM Group er vi eksperter i alt, hvad der har med kontrolrum at gøre. Vi samarbejder med WEYTEC, der er førende inden for KVM. Kontakt os, så hjælper vi dig med skræddersyede KVM-løsninger, der øger effektiviteten i dit kontrolrum og sørger for at skabe et strømlinet miljø

Hvis du har brug for rådgivning omkring, hvordan dit kontrolrum skal opbygges, står vi klar til at vejlede dig.

Karan Khosla

Sales Executive